Bollinger Champagne B13

Bollinger Champagne B13

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Ophalen in onze winkel in TuineXtra

*Vragen? Bel 071-3615416

€ 138,95

Land

Frankrijk

Streek

Champagne

Wijnhuis

Bollinger Champagne

Druif

Pinot Noir

Hoe smaakt de wijn?

De Bollinger Champagne B13 heeft op het oog delicate kleur met een gouden schittering. In de geur is de B13 rijk en complex. De Champagne opent met tonen van rijp fruit, fruitgelei en amandelpasta die leidt tot aroma's van mirabelpruimen en wijngaardperzik. In de mond is de B13 Champagne van Bollinger een en al vrijgevigheid en elegant fruit met aroma's van peer, verse amandelen en tarte tatin worden gekenmerkt door de minerale expressie van Pinot Noir die resulteert in citrus en gekonfijte citroentonen. Fluweelzacht met een ziltige hint in de aanhoudende afdronk. De Bollinger Champagne B13 is 100% Pinot Noir, afkomstig van slechts vijf cru's waarvan 92% Grand Cru en 8% Premiers Cru's. De Champagne heeft ruim zeven jaar flesrijping.

In 2013 werd het Champagne gebied geconfronteerd met unieke weersomstandigheden: een lange winter met sneeuw en vorst, een natte en aarzelende lente, gevolgd door een zeer hete zomer met heftige onweersbuien. Ondanks deze turbulente omstandigheden is Champagne Bollinger er in geslaagd om deze wijn uit een bijzonder late oogst om te zetten in een Vintage Champagne. Hierdoor is een limited edition ontstaan, de B13, wat Bollinger 2013 betekent. Dankzij de duurzame wijnbouw waarmee Champagne Bollinger haar wijngaarden beheert, minimale inmenging, gecontroleerde opbrengsten, het nauwkeurig volgen van de rijpheid van de druiven gedurende de periode van oogsten profiteert het Champagnehuis voortdurend van druiven van onmiskenbaar hoge kwaliteit, ongeacht hoe moeilijk of uitdagend bepaalde jaren ook kunnen zijn. B13 is daar een nieuw voorbeeld van. Deze vintage Blanc de Noirs Champagne belichaamt de uitmuntendheid van de Bollinger wijngaarden op de Montagne de Reims, en is een eerbetoon aan Bollinger’s oenologische en ecologische waarden. De 2013 vintage heeft een uniek profiel gekenmerkt door frisheid. Uitgedrukt door zowel fruitige aroma’s, met onconventionele tonen van citrus en geel fruit, als gastronomische aroma’s van tarte tatin en verse amandel. Spanning en mineraliteit kenmerken deze editie. Een glinsterende, precieze wijn

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 © | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Zwolle Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy