Bollinger La Grande Année Brut Rosé 2014 (In Luxe Houten Kist)

*Geen verzendkosten

*Voor 11.30 uur besteld, dezelfde dag verzonden!

€ 199,00

Druif

Diverse druivensoorten

Hoe smaakt de wijn?

De Bollinger La Grande Année Brut Rosé 2014 is een zeer fraaie en complexe Rosé, mooi roze van kleur. Zeer fijne en weelderig parelende mousse. In de geur aardbeien en klein rood (bos)fruit. Krachtig en goed gestructureerd. Breed van smaak, concentratie en weelderigheid gaan hand in hand. Niet voor niets de favoriete Champagne van menig kenner en al jaren 'James Bond's favourite choice'. De delicate smaken van deze Champagne zijn perfect te combineren zijn met gerechten als eendenborst, kwartel, duif of parelhoender. Ook heerlijk bij exotische of oriëntaalse gerechten, rabarbertaart en rode bessentaart. 

Om een grote Champagne te kunnen produceren, moet je eerst grote wijnen maken. Een grote wijn kan alleen voortkomen uit de beste druiven. In deze geest handelt Bollinger al meer dan 175 jaar. Meer dan 80% van de druiven, Pinot Noir en Chardonnay,  is afkomstig van eigen wijngaarden, uitsluitend gesitueerd in Grand of Premier Cru gemeentes. Na de oogst vindt de eerste vergisting, apart per druivenras, per wijngaard, plaats in houten vaten, afkomstig uit Bourgogne. Een kostbaar proces, maar een essentieel onderdeel bij Champagne Bollinger. Het bedrijf is nog steeds in handen van de familie, die ervoor zorgt dat de unieke stijl van dit champagnehuis gewaarborgd blijft.

De Bollinger La Grande Année Brut Rosé 2014  bestaat uit 63% Pinot Noir en 37% Chardonnay.  De druiven komen van maar liefst 19 crus, Voornamelijk Aÿ en Verzenay voor de Pinot Noir, Chouilly en Oiry voor de Chardonnay. 5% rode Côte aux Enfants wijn. Exclusief gebruik van de cuvée. Volledig gefermenteerd in oude eikenhouten vaten. Bij Bollinger worden alleen oogsten van zeer hoge kwaliteit een vintage: de vintage van 2014 heeft geleid tot een wijn die tegelijkertijd nauwkeurig, verfijnd en complex is, zowel qua mineraliteit als uitzonderlijke lengte.

Rijping: Verzegeld met een natuurlijke kurk en in de kelder gerijpt voor meer dan twee keer de tijd vereist door de appellatie.

 

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 © | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Zwolle Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy