Chanson ac Beaune Clos des Mouches Chardonnay 1 er Cru 2020

*Deze bijzondere wijn is uitsluitend leverbaar vanuit onze winkel in Noordwijk! Wij versturen deze wijn dus niet met DPD.

*Ophalen in onze winkel in TuineXtra

*Vragen? Bel 071-3615416

€ 110,00 incl. btw

Land

Frankrijk

Streek

Bourgogne

Wijnhuis

Chanson

Druif

Chardonnay

Hoe smaakt de wijn?

Na een zeer milde winter brak de lente aan met warme temperaturen in maart, wat zorgde voor een zeer snelle en aanhoudende groei van de wijnstokken. Na een zeer korte vorstperiode begin mei zonder gevolgen voor de wijngaarden, kwam er tot eind juni een zacht weer met wat regen. De zomer werd in juli onderbroken door verschillende en vrij lange hittegolven. Wijngaarden met een kleigrond hadden minder last van de geringe regenval in het voorjaar en de zomerhitte. De oogst in Bourgondië begon rond 20 augustus, wat historisch vroeg was voor de regio. Bij Chanson begonnen ze op 24 augustus onder een stralende zon. Witte wijnen uit 2020 tonen veel energie, met een zeer precieze textuur en een mooie aromatische combinatie van exotisch fruit vermengd met geel vruchtvlees en geroosterd brood.

De Chanson ac Beaune Clos des Mouches Blanc heeft een bleek gouden kleur. Intense aroma's van exotisch fruit, o.a. ananas vermengd met een lichte karameltoets, tarte tatin. Fijne mineraliteit. Complex en delicaat. Een zonnige wijn met een strakke textuur. Lange en verfrissende afdronk met een subtiele mineraliteit. Bij foie gras, alle soorten zeevruchten, vis, wit vlees en bepaalde kazen zoals Comté of Citeaux. De ideale schenktemperatuur is 10-12°C. 

Chanson is een van de grootste eigenaren van Clos des Mouches met een wijngaard van 4,5 hectare. Een zonnig terroir dat profiteert van een ideale ligging op de heuvel aan de zuidkant van de wijngaarden van Beaune op een uitloper die naar Pommard wijst. Een perceel van 2 hectare aan de bovenkant van de heuvel is beplant met Chardonnay op een kalkstenen ondergrond bedekt met zand.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 В© | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy