Chanson Beaune ac Bressandes 1 er Cru 2020

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Ophalen in onze winkel in TuineXtra

*Vragen? Bel 071-3615416

€ 44,95 incl. btw

Land

Frankrijk

Streek

Bourgogne

Wijnhuis

Chanson

Druif

Pinot Noir

Hoe smaakt de wijn?

Na een zeer milde winter brak de lente aan met warme temperaturen in maart, wat zorgde voor een zeer snelle en aanhoudende groei van de wijnstokken. Na een zeer korte vorstperiode begin mei zonder gevolgen voor de wijngaarden, kwam er tot eind juni een zacht weer met wat regen. De zomer werd in juli onderbroken door verschillende en vrij lange hittegolven. Wijngaarden met een kleigrond hadden minder last van de geringe regenval in het voorjaar en de zomerhitte. De oogst in Bourgondië begon rond 20 augustus, wat historisch vroeg was voor de regio. Bij Chanson begonnen ze op 24 augustus onder een stralende zon. Rode wijnen uit 2020 zijn genereus, geconcentreerd en prachtig terroir-gedreven. 

Donker karmijnrode kleur. Intense aroma's van rijpe rode bessen, framboos, vermengd met zoethout op een vleugje kruiden. Complex, breedgeschouderd met een diepe en strakke textuur. Goed gedefinieerde tanninestructuur. Lange en royale afdronk. Geniet van deze Chanson Pinot Noir bij wit vlees, gebraden vlees, lamsvlees en alle kazen, vooral de lokale Bourgondische kazen zoals Epoisses, en Citeaux en sommige geitenkazen. de ideale schenktemperatuur is 16-18°C.

Deze wijngaard van 2 hectare ligt op het bovenste deel van de heuvel, op het oosten. Deze wijngaard was in de XIIIe eeuw eigendom van een kanunnik van Beaune, Jean Bressand, vandaar de naam "Bressandes".

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 В© | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy