Freemark Abbey Cabernet Bosché 2016

*Deze bijzondere wijn is uitsluitend leverbaar vanuit onze winkel in Noordwijk! Wij versturen deze wijn dus niet met DPD.

*Ophalen in onze winkel in TuineXtra

*Vragen? Bel 071-3615416

€ 159,95 incl. btw

Land

Amerika

Streek

Californië

Wijnhuis

Freemark Abbey

Druif

Cabernet Sauvignon

Hoe smaakt de wijn?

Freemark Abbey Cabernet Bosché 2016 is donker robijnrood van kleur. De fruitsoorten in het aroma zijn zwarte kersen, bosbessen en rode frambozen. Het heldere fruit wordt aangevuld met donkere chocolade, zwarte peper, cederhout en leertonen. Ook eiken is geïntegreerd, wat bijdraagt aan de algehele complexiteit. De textuur heeft in de mond een soepele intrede, met een donkere kersensmaak. De tannines zijn zacht, maar geven het vermogen tot lange rijppotentie. De fruitzuurgraad zorgt voor een zeer aangename, lange afdronk.De Freemark Abbey Cabernet Bosché Cabernet Sauvignon is een goede begeleider bij gebraden vlees, lam of bijvoorbeeld een hertenstoofpot. Daarnaast ook lekker bij harde, gerijpte kazen. De ideale schenktemperatuur is 16-18°C.

Traditionele vinificatie. Daarna rijpt de wijn 27,5 maand op Franse eikenhouten vaten, waarvan 67% nieuw hout.

Bosche Vineyard is een kleine wijngaard van 22 hectare. Het is gelegen ten westen van Highway 29 op de beroemde Rutherford Bench. De wijngaard heeft een zeer diepe, grindachtige bodem. Een seizoensgebonden kreek doorkruist de wijngaard, wat aangeeft dat het waterpeil in de lente hoog is en water en voedingsstoffen levert voor nieuwe scheutgroei. Als de druiven beginnen te rijpen en te verkleuren, worden de donkere, fluweelzachte fruitsmaken versterkt. Bosché Vineyard is een natuurlijk gebied om Bordeauxdruiven te verbouwen met droge landbouwgrond of minimale druppelirrigatie. De drinkbaarheid van de Bosché Cabernet 2016 in een goede kelder is 20 tot 30 jaar.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 В© | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy