Graham's 1950 Single Harvest Tawny Port

*Deze zeer bijzondere Port is uitsluitend leverbaar vanuit onze winkel in Noordwijk! Wij versturen deze Port dus niet met DPD.

*Ophalen in onze winkel in TuineXtra

*Vragen? Bel 071-3615416

€ 1.500,00

Land

Portugal

Streek

Douro

Wijnhuis

Graham's

Druif

Diverse druivensoorten

Hoe smaakt de wijn?

In de Graham's 1950 Single Harvest Tawny Port weerspiegeld het diepe kastanjebruine centrum een verbazingwekkende concentratie, terwijl de bleke okerkleurige rand de eerbiedwaardige leeftijd aangeeft. Een pallet van diverse van aroma's onthult walnoten, zachte tonen van karamel en honing, , citrusconserven en sigarendoosgeuren. Het wellustige gehemelte – tegelijkertijd intens en delicaat — ontrafelt lagen van verfijnd, rijk citrusfruit en zachte karamel, met een straal van frisheid voortreffelijke balans. Aangename sporen van tabaksblad en mokka zorgen voor een prachtig lange finale. Omdat de Port zeven decennia in doorgewinterde eikenhouten vaten is opgevoed heeft deze Port een ongelooflijke breedte en complexiteit. De Graham's 1950 Single Harvest Tawny Port kan het beste worden genoten na een maaltijd, langzaam geproefd als een dessert op zich. Ook zal deze Port zich heel goed laten smaken bij romige of nootachtige nagerechten.

De druiven voor deze port zijn afkomstig voornamelijk van Graham's Quinta dos Malvedos, maar ook van andere kleinere wijngaarden in de Rio Torto-vallei. De belangrijkste druivensoorten zijn Touriga Franca, Tinto Cao, Tinta Amarela, Touriga Nacional, Tinta Barroca en Sousão.

Gedurende meer dan zeven decennia hebben generaties wijnmakers en meesterblenders toegekeken en koesterde deze ongelooflijk zeldzame wijn terwijl hij vreedzaam rijpt in de Graham's Lodge in Vila Nova de Gaia. Terwijl Europa zijn verwoeste economie langzaam begon op te bouwen na de oorlog. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden slechts beperkte hoeveelheden van de beste percelen wijn van de oogst van 1950 opzij gezet voor langdurige veroudering. Na verloop van tijd werden deze vaten gebruikt om met andere wijnen te mengen en heel weinig is er helaas overgebleven. Charles Symington heeft nu besloten om de helft van het laatste vat op fles te brengen. Deze opmerkelijke wijn is een viering van de diepe complexiteit en balans die alleen ervaring kan creëren.

Het groeiseizoen van 1950 in de Douro was over het algemeen gematigd zonder de hitte pieken die de afgelopen jaren zijn opgetekend en die het tempo van de groeicyclus hebben vertraagd, bij een laat beginnende oogst. Onder deze omstandigheden verliepen de rijpingen gestaag en leverden ze op druiven met een ongelooflijke balans tussen suiker en zuurgraad. Een vermelding in de oogstrecords van de familie Symington, geschreven door de broers Maurice en Ronv Symington merkt op na de oogst: "De omstandigheden waren overal ideaal, koele nachten en nooitvte warm overdag.” Dit over het algemeen koele profiel van de groeicyclus bepaalde develegantie en buitengewone frisheid die kenmerkend zijn voor de beste wijnen uit 1950.   

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 © | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Zwolle Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy