Jacopo Poli Vermouth Bianco 'Gran Bassano'

Jacopo Poli Vermouth Bianco 'Gran Bassano'

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Ophalen in onze winkel in TuineXtra

*Vragen? Bel 071-3615416

€ 23,35

Land

Italië

Streek

Veneto

Wijnhuis

Jacopo Poli

Hoe smaakt de wijn?

Jacopo Poli Vermouth Bianco 'Gran Bassano' is een witte Vermouth op basis van Vespaiolo, een lokaal druivenras uit de Veneto. Er zijn meer dan twintig botanicals toegevoegd, waaronder meidoorn en vlierbloesem, twee typische plantensoorten uit de Bassano-regio. Daarnaast ook grapefruit, mirte en bittere sinaasappel. Een zoete Vermouth met een verfrissende smaak en een prettige, iets bittere afdronk. Erg smakelijk met een blokje ijs en citroenschijfje. Ook lekker in een cocktail. De ideale schenktemperatuur is 12-16℃

In Bassano, een subregio van de Veneto, is de zeldzame eerste versie van Pharmacopea Taurinensis uit 1736 bewaard gebleven, waarin 'Vinum Absinthites' voor het eerst wordt beschreven. Het is een gearomatiseerde wijn, waarin een belangrijke rol weggelegd was voor Artemisia Absinthium, alsem kruid. Aan het einde van de 18e eeuw wint de wijn doordrenkt met 'wermut', Absinthium in het Duits, aan populariteit binnen Frankrijk onder de naam 'Vermouth' en binnen Italië onder 'vermut'. In de jaren die volgden werd het recept aangepast en verrijkt door handelaren die fijne specerijen naar Venetië importeerden vanuit India, Indonesië en Afrika, zoals kardemom, kruidnagel, nootmuskaat, gember, sandelhout en kurkuma. Vermouth Bianco ‘Gran Bassano’ is een gearomatiseerde wijn op basis van Vespaiolo, een lokaal wit druivenras uit de Veneto. Daarnaast gebruikt Jacopo Poli meer dan twintig botanicals, waaronder meidoorn, vlierbloesem, grapefruit, mirte en bittere sinaasappel.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 В | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy