Bollinger Champagne PN VZ16 in Giftbox

Bollinger Champagne PN VZ16 in Giftbox

*Geen verzendkosten

*Voor 11.30 uur besteld, dezelfde dag verzonden!

€ 87,95

Land

Frankrijk

Streek

Champagne

Druif

Pinot Noir

Wijnhuis

Bollinger Champagne

Hoe smaakt de wijn?

De PN VZ 16 is een non-vintage Champagne en uitsluitend gemaakt van Pinot Noir druiven. Het weerspiegelt de unieke visie van Bollinger als de Pinot Noir expert in de Champagne. Elk jaar volgt een nieuwe PN editie en wordt een uniek Pinot Noir profiel uitgekozen op basis van de kenmerken van het terroir. Ook wordt in elke editie een specifiek dorp, in dit geval wederom Verzenay, uitgelicht. Samen met het basisjaar vormt het dorp de ruggengraat van deze editie, waaraan andere wijnen, van dezelfde cru of van verschillende crus, worden toegevoegd om deze specifieke aromatische blend te krijgen. Elke nieuwe Pinot Noir is een limited edition met een andere smaak en zal Bollinger’s interpretatie van een specifieke Pinot Noir Cru aangeven. Bollinger PN VZ16 is een uitstekend begelkeider van tomatentartaar, risotto van linzen, kalfszwezerik met kastanjes of Langres kaas. De ideale schenktemperatuur is 8-10°C

PN VZ 15 was een wijn gericht op elegantie en levendigheid, terwijl PN VZ 16 meer gericht is op vrijgevigheid en delicatesse. 2016 was een bijzonder gunstig jaar voor Pinots Noirs uit de Montagne de Reims regio, in het bijzonder bij de Verzenay wijngaard, doordat de gemiddelde rijpingstemperatuur net iets hoger was dan in andere wijngaarden.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 © | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Zwolle Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy