Bollinger La Grande Année Brut Rosé 2012 in Giftbox

Bollinger La Grande Année Brut Rosé 2012 in Giftbox

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Ophalen in onze winkel in TuineXtra

*Vragen? Bel 071-3615416

€ 193,95

Land

Frankrijk

Streek

Champagne

Wijnhuis

Bollinger Champagne

Druif

Diverse druivensoorten

Hoe smaakt de wijn?

Bollinger La Grande Année Brut Rosé 2012 is een zeer fraaie en complexe Rosé Champagne. In de geur aardbeien, klein rood bosfruit. Fraai roze van kleur. Kracht en structuur. Zeer fijne en weelderig parelende mousse. Breed van smaak, concentratie en weelderigheid gaan hand in hand. Mooie fruitige en goed gestructureerde stijl. Klasse! Niet voor niets de favoriete Champagne van menig kenner en al jaren 'James Bond favourite choice'.  De delicate smaken van deze  Bollinger La Grande Année Brut Rosé 2012  zijn perfect te combineren met gerechten als eendenborst, kwartel, duif of parelhoender. Ook heerlijk bij exotische of oriëntaalse gerechten, rabarbertaart en rode bessentaart.

Champagne Bollinger maakt enkel in zeer goede jaren een jaartal champagne, genaamd Champagne Bollinger La Grande Année Brut. Zoals de naam al doet vermoeden is La Grande Année Rosé, 70% Pinot Noir en 30% Chardonnay,  gebaseerd op de prestige cuvée van Bollinger, La Grande Année. Hieraan wordt een kleine hoeveelheid rode wijn (Pinot Noir) toegevoegd, afkomstig van Bollinger's uitzonderlijke Grand Cru wijngaard 'La Côte aux Enfants'. Champagne Bollinger kiest ervoor om de Pinot Noir apart op te voeden om de kwaliteit hiervan beter te kunnen bewaken. Ook deze Pinot Noir dient van hetzelfde oogstjaar afkomstig te zijn.

Het Champagnegebied is een uitgestrekt gebied rondom Reims. Het wijngebied, in de prehistorie een binnenzee, wordt gekarakteriseerd door een speciale kalkbodem die bestaat uit fossielen van zeedieren die toen in deze binnenzee leefden. Door de noordelijke ligging van het gebied worden de Champagnes altijd getypeerd door een zekere frisheid. De druiven voor deze Champagne komen van 14 crus: voornamelijk Aÿ  en Verzenay voor de Pinot Noir en Avize, Chouilly en Mesnil- sur-Oger voor de Chardonnay. 92% van de druiven komt van Grands crus en 8% van Premier crus, aangevuld met 6% rode wijn uit Côte aux Enfants.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 В | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy