Philipponnat Champagne 'De Saint Marceaux' aoc

Philipponnat Champagne 'De Saint Marceaux' aoc

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Voor 11.30 uur besteld, dezelfde dag verzonden!

€ 34,95

Land

Frankrijk

Streek

Champagne

Wijnhuis

Champagne Philipponnat

Druif

Pinot Noir

Hoe smaakt de wijn?

Deze mooie Champagne wordt gemaakt van Pinot Noir, Chardonnay en Pinot Meunier. In de geur is die breed en open, met het accent op het witte fruit, citrus, peer, appel, brioche. De Champagne heeft een opwekkende en elegante smaak, fijne zuren, soepel, goede mousse, zachte zuren, droog, maar niet te streng. Droge mousserende wijn. Niet alleen een perfect aperitief, maar ook een prima begeleider van klassieke visgerechten of van oesters en garnalencocktails. De ideale schenktemperatuur is 8-10 °C.

Met zijn basis-Champagne heeft Philipponnat in de loop der jaren een grote naam opgebouwd. Als aanvulling op deze Champagne heeft het Philipponnat ook nog een Champagne beschikbaar onder het label St. Marceaux. Geen ‘onbekend’ merk overigens, maar een naam die al bestaat in de Champagne sinds het begin van de 19e eeuw. Champagne St. Marceaux werd geschonken als een bijzondere champagne tijdens het inwijdingsbal van de Amerikaanse president Lincoln in 1865. De moderne versie van de St. Marceaux is een heerlijke lichtvoetige Champagne, in een compositie van voornamelijk Pinot Noir, aangevuld met wat kleinere hoeveelheden Chardonnay en Pinot Meunier. Hij ondergaat een klassieke tweede gisting op fles en rijpt dan ruim een jaar op fles voor hij op de markt komt. Hij wordt gedoseerd op 8 gram suiker per liter bij het aanbrengen van de definitieve kurk, waarmee het echte Brut Champagne is, met een mooi fris en droog karakter.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 © | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Zwolle Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy