Château Musar Red 2015

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Uw bestelling wordt binnen 2-3 dagen verzonden

€ 45,95

Land

Libanon

Streek

Bekaa Valley

Druif

Cinsault

Wijnhuis

Château Musar

Hoe smaakt de wijn?

Een diep robijnrode blend van Cabernet Sauvignon, Cinsault en Carignan. 2015 was een van de meest uitdagende jaren van deze generatie. Het resultaat is prachtig, met aroma's van bramen, zwarte bessen en kersen. Aangevuld met tonen van leer, kruidigheid en cacao in de smaak, zijdezachte tanines en een lange afdronk. Serveren bij eendenborst of ribeye-steak van de grill. De ideale schenktemperatuur is 16-18°C

Het oogstjaar 2015 startte goed met veel regen een sneeuw en stijgende temperaturen in maart. Tussen 10-18 april daalden de nachttemperaturen echter tot 8-12 graden onder het vriespunt, wat veel uitlopende knoppen van de druivenranken vernietigde. Begin mei zagen de wijngaarden er catastrofaal slecht uit. Maar geleidelijk kwamen, als een fenix die uit z'n as herrees, groene scheuten uit de wijnranken. Juni was vochtig en juli was mild, gevolgd door stijgende temperaturen in augustus en een hittegolf in september. Dit leidde tot nog meer verliezen in de wijngaarden. Cabernet Sauvignon werd geoogst op 3 september, het volume lag 65% onder het gemiddelde. De oogst van Cinsault begon op 8 september, met 70% verlies in de wijngaarden in Aana en 50% lagere oogst in Kefraya. Als laatste werd Carignan geoogst, met een volume van 50% ten opzichte van de jaren ervoor.

De blend bestaat uit gelijke delen van Cabernet Sauvignon, Cinsault en Carignan. Elke variëteit is apart gefermenteerd met behulp van natuurlijke gisten in betonnen vaten, gevolgd door een rijping van 12 maanden in Frans eikenhouten vaten. In januari 2018 is de wijn geblend, waarna de botteling plaatsvond in juli/augustus 2018.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 © | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Zwolle Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy