Quinta do Portal Moscatel Douro do g.j.

Quinta do Portal Moscatel Douro do g.j.

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Vragen? Bel 071-3615416

€ 18,95

Land

Portugal

Streek

Douro

Wijnhuis

Quinta do Portal

Druif

Moscatel Galega

Hoe smaakt de wijn?

De Moscatel Douro 'Portal' is helemaal gemaakt op het frisse karakter van de Muscaat. Honing, abrikoos, druivig met een vleugje mint. In de smaak mooi krachtig, stevig, krachtig zoet, intens, maar in balans door een zuurtje, lekker druivig, breed en vol. Licht gekoeld een prima aperitief, lekker bij gedroogde zuidvruchten, abrikozen, dadels, mooi na de maaltijd met een stukje vruchtentaart.

Een van de druiven voor de witte Port komt uit de familie van de Muscaatdruiven:de Portugese variant Moscatel Galega. In de witte Port is hij één van de vele toegestane druiven, maar wel een van de tweede garnituur. Dus daarin speelt deze druif daarin dan ook vrijwel geen rol van betekenis. Maar de druif is perfect geschikt voor het maken van een typische muskaatwijn, zoals we die bijvoorbeeld ook kennen uit Frankrijk. Deze Moscatel do Douro heeft daar alles weg. Hij heeft een typisch Muscaat-karakter en is gemaakt als een versterkte wijn, op dezelfde manier als Port, dus met toevoeging van alcohol tijdens de gisting. Daarmee is het een zoete en krachtige Muscaat, die op zijn fruit is gemaakt, dus met een aangenaam druivig karakter, een heerlijk zoet snoepje.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 В | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy