Niepoort Colheita 2005

Niepoort Colheita 2005

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Voor 11.30 uur besteld, dezelfde dag verzonden!

€ 39,95

Land

Portugal

Streek

Douro

Wijnhuis

Niepoort

Druif

Diverse druivensoorten

Hoe smaakt de wijn?

Colheita is een Tawny Port, gemaakt van druiven uit 1 bijzonder oogstjaar. Waar bij een ’gewone’ Tawny gestreefd wordt naar een product van gelijkmatige kwaliteit, is een Colheita van jaar tot jaar anders van karakter en heeft het meer diepgang dan een reguliere Tawny. 
Normaal heeft Niepoort de gewoonte een Colheita minimaal 10 jaar te laten rijpen in vaten. Deze Colheita 2005 heeft 8 jaar gerijpt (gebotteld in 2014 om zijn frisheid te bewaren) in kleine houten vaten (550Ltr) en is transparant steenrood/bruin van kleur met kruidigheid en gedroogd fruit in de geur en smaak. Fluweelzachte afdronk. Gemaakt van Touriga Nacional, Tinta Cão, Tinta Roriz, Tinta Barroca, Touriga Francesca en Tinta Amarela. Dat is genieten bij gerijpte, krachtige kazen zoals Stilton, Roquefort, desserts met niet te veel zoet, crème caramel , een eenvoudige maar heerlijk rijpe Doyenne du Comice peer of bread and butter pudding met gedroogde abrikozen. Nu op dronk en geschikt om nog vele jaren te bewaren.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 © | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Zwolle Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy