Niepoort Colheita 2007

Niepoort Colheita 2007

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Vragen? Bel 071-3615416

€ 44,95

Land

Portugal

Streek

Douro

Wijnhuis

Niepoort

Druif

Diverse druivensoorten

Hoe smaakt de wijn?

Niepoort Colheita 2007 heeft een intens steenrode kleur met kastanjetinten. Deze wordt begeleidt met vooral heerlijke frisse aroma's van gekonfijt fruit pruimen en vijgen, evenals een vleugje rokerigheid. De smaak is verfrissend, met een goede zuurgraad en overvloedige fruit, wat leidt tot een droge, elegante en verleidelijk lange afdronk. De Niepoort Colheita 2007 is een heerlijke combinatie bij amandeltaart of desserts op basis van eieren, koffie of vanille. Als alternatief, serveer gekoeld als aperitief.

Na verschillende zeer droge winters, stond 2006/07 toe dat de waterstanden in de bodems werden bijgevuld. In 2007 bij Vale de Mendiz, de oogst begon op 14 september, en ondanks een korte storm op 16 september en lichte regenval tegen het einde van de maand vond de oogst plaats onder uitstekende weersomstandigheden. Tijdens de gisting waren de most al aanwezig met een krachtige en dichte kleur en een prachtige natuurlijke zuurgraad, waardoor we afstand konden doen van elke significante aanpassingen. De druiven werden voetgestampt in lagares en gerijpt in onze kelders in Vila Nova de Gaia, in pipa-vaten van 550 liter. Bij Niepoort bottelen we onze Colheita-poorten na een minimale rijpingstijd van 10 jaar, en de vintage van 2007 was geen uitzondering, met de eerste botteling in maart 2018

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 В | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy