Niepoort Crusted Bottled in 2014

Niepoort Crusted Bottled in 2014

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Ophalen in onze winkel in TuineXtra

*Vragen? Bel 071-3615416

€ 28,75

Land

Portugal

Streek

Douro

Wijnhuis

Niepoort

Druif

Diverse druivensoorten

Hoe smaakt de wijn?

De Niepoort Crusted Bottled in 2014 heeft een briljant donkerrood uiterlijk en een goede diepte aan de rand, vertoont de wijn ook klassieke aroma's van donkere pruimen, kersen en mint. In de mond domineren korrelige tannines samen met tonen van donkere chocolade. Het is een geweldige combinatie van jaren, met de component van 2011 die domineert, maar met een meer verleidelijk en uitbundig karakter in vergelijking met de fijnere Niepoort Vintage 2011. Zeker een uitstekende wijn om nu te drinken of om tientallen jaren te rijpen. Geniet ervan bij chocolade-desserts, vooral donkere chocolade. Cheddar, Goudse en Brie-kaas. Pittige gerechten met rood vlees, wild, lam, kalfsvlees en pepersteak.

Zoals de naam al doet vermoeden, creëert Crusted Port een natuurlijke afzetting in fles, daarom is het belangrijk om het te decanteren voor het opdienen. Deze Port is het aantrekkelijkst in zijn jeugd, maar profiteert ook van meerdere jaren veroudering, waarbij de fles liggend moet worden opgeslagen.

Het grootste deel van deze in 2014 gebottelde Crusted Port is afkomstig van de Niepoort Pisca-wijngaard en verschillende wijngaarden in Vale de Mendiz die in 2011 zijn geoogst, samen met een paar kleine wijngaardpakketten van Casal de Loivos hoog boven Pinhão van de oogst van 2012. De productie was klein, met een totaal van 10.000 liter.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 © | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Zwolle Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy