Niepoort LBV 2015

Niepoort LBV 2015

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Vragen? Bel 071-3615416

€ 23,95

Land

Portugal

Streek

Douro

Wijnhuis

Niepoort

Druif

Diverse druivensoorten

Hoe smaakt de wijn?

De Niepoort LBV 2015 heeft een intense robijnrode kleur. Goede concentratie. Het aroma is intens en complex, met tonen van rood fruit, kruiden en pure chocolade. De neus is erg dun en expressief. In de mond vertoont het een goed volume, met stevige tannines en een goede zuurgraad, waardoor het geheel fris en evenwichtig wordt. De finale is lang en zeer aangenaam. Deze LBV 2015 biedt veel plezier als hij jong wordt gedronken, hoewel hij een groot opslagpotentieel heeft in de kelder, waar hij kan rusten en gedurende een lange periode kan verbeteren. Deze LBV 2015 is lekker bij chocolade-desserts, vooral bitter. Cheddar, Gouda en Brie-kazen. Bij pittige gerechten van rood vlees, wild, lam, kalfsvlees en pepersteak.

Het wijnjaar 2014-2015 werd gekenmerkt door een koude en zeer droge winter, met een minimaal neerslagrecord in vergelijking met voorgaande jaren. Bovendien waren de lente en zomer droog en heet, met drie hittegolven in juni en juli, vóór een koelere augustus - lage luchtvochtigheid zorgde ervoor dat de incidentie van ziekten een historisch dieptepunt bereikte en als gevolg daarvan, dat de wijngaarden extreem schone bessen produceerden, een zeer belangrijke factor voor een grote Vintage Port. De oogst in Vale de Mendiz begon op 28 augustus in gunstige omstandigheden. Een kleine hoeveelheid regen op 15 en 16 september was buitengewoon gunstig en hoewel de oogst tijdelijk was gestopt, kon de druiven rijpen zonder de problemen in verband met het scheuren van de bes en de daaruit voortvloeiende rotting, wat in een jaar zou gebeuren. normale bodemvochtigheid. Wat 2015 zo uniek maakt, is de zuiverheid van het fruit - het resultaat van lage luchtvochtigheid tijdens het groeien en oogsten - dat niet werd beïnvloed d r de regen die in september viel. De percelen die vóór de regen werden geoogst, vertoonden een hogere zuurgraad en frisheid, terwijl die na half september een hogere rijping en concentratie vertoonden. De wijnen werden kort na de oogst overgebracht, in de winter in vaten in de Douro gerijpt en vervolgens in april 2016 overgebracht naar Vila Nova de Gaia. De laatste partij rustte opnieuw in vaten in de kelders van Vila Nova de Gaia alvoor ze konden worden gebotteld.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 В | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy