Niepoort The Senior Port

Niepoort The Senior Tawny

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Uw bestelling wordt binnen 2-3 dagen verzonden

€ 19,95

Land

Portugal

Streek

Douro

Wijnhuis

Niepoort

Druif

Diverse druivensoorten

Hoe smaakt de wijn?

Niepoort The senior Port heeft een bijzonder mooi bruin-rode kleur. The Senior heeft een fluweelzacht gevoel in de mond met een fijne mix van oude wijnen voor een rijke balans met jongere wijnen voor frisheid en complexiteit.

De Niepoort-filosofie heeft de afgelopen decennia moeten innoveren, diversifiëren, taboes doorbreken, traditie behouden. Dus op basis van dit idee hebben zij het concept van de Senior Tawny opnieuw ontworpen, met behulp van het meest traditionele formaat Portfles, de Potta-fles. Wat de wijn betreft, brengt Senior Tawny het grootste deel van zijn tijd door met verouderen in kleine vaten in de Niepoort-lodge in Vila Nova de Gaia. De kleine vaten zorgen voor een zacht en licht contact met lucht door de poriën van het hout, wat resulteert in een langzaam oxidatieproces door de jaren heen. Senior Tawny is een elegante port met een subtiele uitdrukking, een lichte kleur en een scala aan smaken en aroma's die zijn gebaseerd op rode fruittonen. De wijn moet verouderen en deze langzame oxidatie geeft het een soort respectabiliteit van de Seniority of Port.

The Senior Tawny komt van wijngaarden met een lage opbrengst in de Cima Corgo-regio in de Douro-vallei. De druiven worden voornamelijk vertrapt in lagares, voorafgaand aan veroudering in kleine oude eiken vaten in de Niepoort lodges in Vila Nova de Gaia.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 © | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Zwolle Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy