Quinta do Portal 40 Year Old Tawny Port g.j.

Quinta do Portal 40 Year Old Tawny Port g.j.

*Deze zeer bijzondere Port is uitsluitend leverbaar vanuit onze winkel in Noordwijk! Wij versturen deze Port dus niet met DPD

*Ophalen in onze winkel in TuineXtra

*Vragen? Bel 071-3615416

€ 149,50

Land

Portugal

Streek

Douro

Wijnhuis

Quinta do Portal

Druif

Diverse druivensoorten

Hoe smaakt de wijn?

De 40 Years Old Tawny Port d.o. 'Portal' heeft een geur met heerlijk gekonfijt fruit. Gedroogde vijgen, tabak, noten, complex en breed. De 40 Years Old Tawny Port heeft in de mond een zachte en rijke aanzet, pruimen en kruiden, noten en kersen, prachtig gerijpt en diep, licht rokerig, gedroogde vijgen, lengte, nog wat mooie zuren en bitters na. Dat wordt genieten bij belegen en liefst zelfs oude kazen, kan ook als aperitief; mooi bij vruchtentaarten; liefhebbers kunnen er van genieten bij een mooie sigaar.

Het summum van de oude, gerijpte Tawnies is natuurlijk deze 40 Year Old Tawny. Gaat u maar na: een wijn die is samengesteld uit verschillende Portjaren, gemiddeld veertig jaar oud! Dus gemaakt van wijnen uit de jaren zeventig van de vorige eeuw. Bij dit type Port is het altijd een gemiddelde, en vaak ligt het gemiddelde ook nog boven de aangegeven leeftijd. De druiven zijn nog met de voeten getreden in de klassieke lagares en daarna is de wijn gerijpt op houten vaten, die zorgen voor een geleidelijke blootstelling aan zuurstof, waardoor de gerijpte aroma’s ontstaan, die doen denken aan karamel, noten en sinaasappel, en die de wijn een prachtige lengte en zachtheid geven. Een echte geweldenaar, een absolute topper onder de Tawny Ports, met een enorme diepgang en subtiliteit. Pure klasse en verfijning.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 В | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy