Quinta do Portal Colheita 2000

Quinta do Portal Colheita 2004

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Voor 11.30 uur besteld, dezelfde dag verzonden!

€ 40,55

Land

Portugal

Streek

Douro

Druif

Diverse druivensoorten

Wijnhuis

Quinta do Portal

Hoe smaakt de wijn?

De Colheita Port 2004 d.o. 'Portal' Heeft een volle geur. Veel zwoelheid, zoet en chocola, heerlijk kruidig, breed en complex. De Colheita Port 2004 heeft een smaak waarbij de nadruk ligt op elegantie en finesse. Fijnzinnig, niet te zoet, mooi belegen, rozijnen en noten, in port geweekte pruimen. Perfect bij gerijpte, krachtige kazen, noten, stilton, roquefort, desserts met fruit.

Colheita is een bijzondere Tawny, gemaakt op basis van één enkele jaargang. Deze wijn rijpt jarenlang op grote houten vaten (foeders), om te worden gebotteld op het moment dat hij klaar is om gedronken te worden. Volgens de regels moet een Colheita minimaal zeven jaar zijn gerijpt voor hij op de markt wordt gebracht. Meestal echter zijn ze veel langer gerijpt, soms zelfs tientallen jaren lang. De rijping is bijzonder, omdat hierbij een lichte vorm van oxidatie optreedt, waardoor hij een bijzondere kruidigheid krijgt met fraaie aroma’s van hout en gedroogd fruit. De Colheita’s van Portal worden alleen gemaakt in uitzonderlijk goede jaren. 

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 © | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Zwolle Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy