Quinta do Portal Late Bottled Vintage Port 2018

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Vragen? Bel 071-3615416

€ 26,75

Land

Portugal

Streek

Douro

Wijnhuis

Quinta do Portal

Druif

Diverse druivensoorten

Hoe smaakt de wijn?

De Late Bottled Vintage 2011 Port d.o. 'Portal' is heerlijk zoet en zwoel in de geur. Rijp rood fruit, mooi kersenfruit, pruimen, wat chocola en peperigheid, complex en breed. De LBV 2011 heeft in de smaak mooi fruit, een heerlijke volle en zachte stijl, met kracht en diepte, maar ook fris en levendig, het fruit blijft hier op de voorgrond. Doet het zeer goed bij oude Hollandse kazen, maar ook bij blauwe schimmelkazen; ook goed te combineren met fruitdesserts en vruchtentaarten.

De Late Bottled Vintage is een type Port dat de laatste decennia een hoge vlucht heeft genomen. Het gaat om een bijzondere Port van één enkele, kwalitatief goede jaargang, die volgens de regelgeving tussen de drie jaar en negen maanden tot vijf jaar en negen maanden ligt te rijpen op houten vaten. In die periode kan de Port zijn fruit behouden, maar ook genoeg rijpen om het geschikt te maken om gelijk te drinken. Het is een Port in de stijl van een Vintage Port, maar geschikt om direct te drinken. Portal houdt het meeste van een jonge stijl, dus zal hij de rijpingstijd van deze wijn liefst aan de korte kant houden. Bovendien wordt hij bij botteling niet gefilterd. Daarom wordt zelfs aanbevolen om hem nog enige tijd te laten rijpen, om hem nog extra complexiteit te laten ontwikkelen.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 В | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy