Quinta do Portal Vintage Port 2003

Quinta do Portal Vintage Port 2016

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Vragen? Bel 071-3615416

€ 69,95

Land

Portugal

Streek

Douro

Wijnhuis

Quinta do Portal

Druif

Diverse druivensoorten

Hoe smaakt de wijn?

De Vintage Port 2003 d.o. 'Portal +' is explosief in zijn fruit. Kersen en bessen, open, confiture, heel verleidelijk en intens, puur en jeugdig. De Vintage 2003 is zeer intens in de smaak, wat chocolade en kersen, bessen en een vleugje peperigheid, warm en geconcentreerd, vooral ook een bijzondere frisheid. Bijzonder bij belegen kazen, blauwschimmelkaas, schwarzwalder kersentaart, nagerechten met chocola.

Natuurlijk is de gewone Vintage Port het vlaggenschip van Portal, maar het idee ontstond om daarnaast nog iets heel bijzonders te maken in een kleine hoeveelheid, zoals ook andere Porthuizen dat doen. Het bijzondere van deze apart gedeclareerde Vintage Port is niet eens dat hij beter zou zijn dan de gewone Vintage, maar hij is vooral ánders. Tijdens de oogst van 2003 kwamen er druiven binnen van een apart stuk wijngaard, die bijzonder van kwaliteit waren. Het ging om een acht jaar oude wijngaard met Touriga Nacional, een van de mooiste druiven voor Port wijnen. Deze leverden een Port op met een bijzonder fruitkarakter. Reden om dit deel apart te houden en als Vintage te declareren: Portal+. Het is een buitengewoon frisse en elegante Vintage Port geworden, heel verleidelijk, en daarmee ook geschikt om iets jonger te drinken dan de reguliere Vintage Port.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 В | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy