Southern Right Pinotage 2020

Southern Right Pinotage 2020

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Ophalen in onze winkel in TuineXtra

*Vragen? Bel 071-3615416

€ 22,95

Land

Zuid Afrika

Streek

Hemel en Aarde Valley

Wijnhuis

Hamilton Russell Vineyards

Druif

Pinotage

Hoe smaakt de wijn?

De Southern Right Pinotage is een klassieke wijn, boordevol complexe aroma's van zwarte pruimen, bosbessen, moerbeien en wilde kruiden. Elegant, veel mineraliteit en prachtige tannines. Door de koelere wijngaarden worden de druiven later geplukt, wat een optimale rijpheid geeft. De Southern Right Pinotage is een uitstekende begeleider van geroosterde vleesgerechten zoals entrecote of flat-iron steak. Of aan het eind van de maaltijd bij een rijk gevuld kaasplateau met diverse kaassoorten en chutney.

Ook wijnhuis Southern Right valt onder Hamilton Russell. Het is opgericht door Anthony Hamilton Russell in 1994 om een apart landgoed te creëren om zich te specialiseren in een meer verfijnde stijl Pinotage in een koeler klimaat. Een op kleibodem gemaakte Pinotage, met als doel de toen minder populaire nationale druif opnieuw te definiëren en te stimuleren. Een andere vroeg rijpende druif, de Sauvignon Blanc, werd gekozen als dé druif voor witte wijn op basis van zijn potentieel in dit gebied. Het opvallend mooie landgoed van 448 hectare is vernoemd naar de zeldzame Southern Right walvissen die vaak de koele nabijgelegen Walker Bay bezoeken. Met elke verkochte fles levert het wijnhuis een bijdrage aan de instandhouding van de populatie in het gebied. Nat als bij Ashbourne ligt ook de focus van Southern Right op de druiven Pinotage en Sauvignon Blanc.

Het doel van Anthony is om een serieuze Pinotage met rijpingspotentieel te produceren die een uitgesproken Zuid-Afrikaanse fruit- en smaakexpressie combineert met verfijning en een klassieke stijl. Anthony is ervan overtuigd dat de Pinotage, als vroeg rijpende druif het meest geschikt is voor koelere gebieden. Ook de specifieke steenachtige, kleiige en schalie-achtige bodems zijn het meest geschikt voor de meer klassieke stijl die hij in de fles wil krijgen.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 В | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy