Marchese di Barolo Piemonte Appassimento Samsara doc Barbera 2019

Marchesi di Barolo Piemonte Appassimento Samsara doc Barbera 2020

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Vragen? Bel 071-3615416

€ 16,95 incl. btw

Land

Italië

Streek

Piëmonte

Wijnhuis

Marchesi di Barolo

Druif

Barbera

Hoe smaakt de wijn?

‘Als de natuur de natuur overstijgt ... met een beetje menselijke hulp’

De Marchese di Barolo Piemonte Appassimento Samsara heeft een diep robijnrode kleur. Het bouquet is zeer complex, waar de fruitige tonen van bramen en pruimenjam plaats maken voor kruidige geuren van kaneel en nootmuskaat. Op de achtergrond verschijnt een noot van vanille. De smaak is extreem intens, vol en elegant, met een lange afdronk. De Barbera Appassimento is lekker bij lekker bij rood gegrild vlees en bij diverse harde kazen of zachte, romige kazen. De ideale schenktemperatuur is 16-18°C

De wijnstokken zijn naar boven gericht op een Guyot met verticale tralies op steile heuvels. De druiven worden met de hand geplukt en voorzichtig in kleine fruitkistjes van ongeveer 5 kg per stuk gelegd. Ze blijven een paar weken in een geventileerde temperatuur gecontroleerde delicaat-kamer waar ze gedeeltelijk opdrogen om hun componenten te concentreren. Daarna worden ze ontsteelt, gekneusd en gedurende ongeveer twee weken in temperatuur gecontroleerde tanks vergist. Enkele grammen suiker per liter worden achtergelaten om deze volle wijnen beter te harmoniseren en te karakteriseren.
Barbera is een van de meest traditionele druivensoorten in de regio Piemonte. De druiven zijn afkomstig van wijngaarden die worden gekenmerkt door een grotendeels kalkhoudende kleigronden met sporen van kwartszand en slib. Deze bodemsamenstelling zorgt ervoor dat de wijn geconcentreerd en robuust is, maar toch evenwichtig, en dat het ruime bouquet goed ontwikkeld is.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 В© | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy