Niepoort Robustus 2015

Niepoort Robustus 2015

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Ophalen in onze winkel in TuineXtra

*Beperkt leverbaar, informeer naar voorraad 

*Vragen? Bel 071-3615416

€ 79,50

Land

Portugal

Streek

Douro

Wijnhuis

Niepoort

Druif

Diverse druivensoorten

Hoe smaakt de wijn?

De Niepoort Robustus is een blend van inheemse Portugese druiven, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Amarela, Touriga Nacional, Tinto Cão en andere. De 2015 Robustus is een wijn met een rijp karakter. Na een lange rijping in 2000L foudre vaten ontstaan tertiaire, ietwat aardse aroma's en tonen van truffel. De tannine is verleidelijk en perfect in balans, met de enorme structuur die alleen oude wijnstokken kunnen bieden. Het gehemelte imponeert door zijn jeugdigheid, lichtheid en spanning. Een wijn vol elegantie, met een lange, aanhoudende afdronk.
Decanteren wordt sterk aanbevolen! De Robustus combineert goed met hert of eend of bij gerechten met paddenstoelen of truffels. De ideale schenktemperatuur is 16-18°C

De weersomstandigheden van het wijnjaar 2015 waren zeer goed, met voldoende zonneschijn, voldoende warmte en een lage vochtigheidsgraad, wat een gelijkmatige groei mogelijk maakte.
In de winter vulde de regenval vanaf de maand maart een groot deel van de waterreserves van de bodem aan. De lente begon met hogere gemiddelde temperaturen en wat regen, waardoor de waterreserves in de bodem werden aangevuld en de knoppen gelijkmatig uitliepen. Na de bloei in de maand mei bleek de veraison in juli ook mooi homogeen te zijn, met een vertraging van ongeveer 2 weken in vergelijking met het jaar ervoor. Een van de unieke kenmerken van dit wijnjaar was het vermogen van de wijnstokken om zelfs tijdens de rijping gehydrateerd te blijven. Tegen eind augustus, begin september waren de basale bladeren groen en vochtig, de druiven gehydrateerd en de schillen dik en stevig. Het prachtige evenwicht van de most, de zijdeachtige tannines en de intense kleurconcentratie tonen aan dat we kunnen verwachten dat dit een uitstekend wijnjaar wordt voor de wijnen van de DOC Douro-appellation.

Bij aankomst in de kelder werden de druiven met de hand gesorteerd en met behulp van de zwaartekracht in roestvrijstalen tanks overgebracht. Daarna volgde een lange alcoholische gisting en maceratie. De wijn rijpte 4 jaar in 2000L vaten voordat hij in februari 2020 ongefilterd en ongefilterd werd gebotteld, wat een totaal van 5200 flessen opleverde.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 В | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy