Niepoort Sempar Portalegre Tinto 2017

Niepoort Sempar Portalegre Tinto 2017

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Vragen? Bel 071-3615416

€ 11,95

Land

Portugal

Streek

Alentejo

Wijnhuis

Niepoort

Druif

Diverse druivensoorten

Hoe smaakt de wijn?

De Niepoort Sempar Portalegre Tinto heeft een weelderige neus met expressief fruit. De wijn is meer dan alleen fruitig, het heeft een enorme frisheid met een geweldig "boeket". Gestructureerde en elegante wijn, uitgebalanceerd door aanhoudende zuren en beknopte en precieze tannines. Zeer lange afdronk, met een groot verouderingspotentieel. Drink de Sempar bij konijn, haas en wild zwijn. Kabeljauw uit de oven of bij een heerlijke tappa plank. De ideale schenktemperatuur is 14-16°C

Na verschillende projecten met 4 handen in de regio Alentejo, legde Dirk Niepoort letterlijk zijn "handen op de wijn" en waagde het in zijn eentje om Portalegre in Alto Alentejo te verkennen. Sempar betekent uniek, uniek, onvergelijkbaar en vertaalt perfect het profiel van wijnen waarin Niepoort gelooft: ongecompliceerde wijnen die de maximale expressie vertegenwoordigen van de wijngaard waaruit ze zijn voortgekomen. Dirk Niepoort heeft een enorme bewondering voor het Portalegre-gebied in de regio Alentejo. De elegantie en het evenwicht tussen de graniet- en leisteenbodems, evenals de hoogte van de Serra de S. Mamede, geven de wijnen een dimensie van zuurgraad die zich vertaalt in veelzijdigheid. Een Sempar-balans: de hitte van de Alentejo en de frisheid van de bergen.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 В | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy