Niepoort Vertente 2018

Niepoort Vertente 2019

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Vragen? Bel 071-3615416

€ 20,95 incl. btw

Land

Portugal

Streek

Douro

Wijnhuis

Niepoort

Druif

Diverse druivensoorten

Hoe smaakt de wijn?

De Niepoort Vertente is een blend van inheemse Portugese druiven, Tinta Roriz, Touriga Franca, Tinta Amarela, Touriga Nacional en andere. In de Vertente komt alles op een perfecte manier samen: de voor Douro-wijnen zo kenmerkende aromaconcentratie en tonen van vers, fris fruit, gecombineerd met de prachtige elegantie die je in alle wijnen van Niepoort terug vindt. De druiven komen deels van de oude wijnranken in de Pinhão-vallei, en deels van de jonge stokken in de Tedo-vallei. Voor deze wijn worden in de wijngaarden alleen de beste druiven geselecteerd, gevolgd door een tweede zorgvuldige selectie in de kelder. De vergisting verloopt in RVS vaten, waarna de wijn maar liefst 22 maanden in Franse barriques rijpt. De wijn is intens in kleur, geur en smaak. Dieprood van kleur, met geconcentreerde aroma’s van verse bosvruchten, donkere chocolade en frisse zuren. De lange houtrijping maakt de stevige tannines zachter, en geeft de wijn spannende rokerige en kruidige tonen. Een krachtige wijn, die nu al een mooie balans laat zien tussen kracht en verfijning, maar zich de komende jaren nog verder zal ontwikkelen. De Niepoort Vertente is een geweldige combinatie bij Rosbief, gerechten met Kabeljauw, Magré de Canard. Ook top bij Camembert, Sainte Albré of Brie.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 В© | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy