Pio Cesare Barbaresco docg 2014

Pio Cesare Barbaresco docg 2017

*Geen verzendkosten

*Voor 11.30 uur besteld, dezelfde dag verzonden!

€ 82,95

Land

Italië

Streek

Piëmonte

Wijnhuis

Pio Cesare

Druif

Nebbiolo

Hoe smaakt de wijn?

De Pio Cesare Barbaresco docg heeft een brede geur, rokerig, met kruiden, tabak, maggi, truffel, een vleugje confiture, complex, met mooi vanille, breed en complex. In de mond heeft de Pio Cesare Barbaresco veel finesse en complexiteit, krachtig en elegant tegelijk, puur,mooi vanille door ondersteunend hout, fijne zuren en mooie tannines. Combineer deze topwijn met krachtige gerechten, gestoofd rood vlees, rood wild, hert, haas, krachtige kazen. De ideale schenktemperatuur is 15-18°C

De Barbaresco is een ultieme Nebbiolowijn, dat wil zeggen een wijn die door het gebruik van de Nebbiolodruif van nature veel stevigheid heeft meegekregen, en daarom lang moet rijpen. Wel wordt de Nebbiolo geplukt op het moment dat hij perfect rijp is, meestal rond medio oktober. De druiven zijn vrijwel alleen afkomstig uit de gemeente Treiso. De rest van de druiven is afkomstig van wijngaarden in Barbaresco en San Rocco Seno d’Elvio. Dit levert een wijn op met meer complexiteit, door de verschillende terroirs. De gisting vindt plaats met een optimaal contact tussen schillen en gistende wijn, om de wijn kleur en karakter te geven. De druiven gisten op zo’n 25 graden en ze blijven tussen de drie en vier weken in contact met de gistende wijn. Hij rijpt vervolgens op barriques, deels nieuwe vaten van Franse eiken, deels op eveneens nieuwe vaten Slavonisch eiken. Er is bewust gekozen voor een lange houtrijping, tot wel drie jaar voor een deel van de wijn, om hem meer complexiteit te geven en om de schoonheid van de wijn extra te onderstrepen. En daarin is Pio Cesare meer dan geslaagd.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 © | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Zwolle Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy