• Alleen online
Pio Cesare Barolo docg 'Mosconi' 2015

Pio Cesare Barolo docg 'Mosconi' 2016

*Geen verzendkosten

*Uw bestelling wordt binnen 2-3 dagen verzonden

€ 159,00

Land

Italië

Streek

Piëmonte

Wijnhuis

Pio Cesare

Druif

Nebbiolo

Hoe smaakt de wijn?

Voor de Pio Cesare Barolo docg 'Mosconi' is het de eerste jaargang van deze wijn. De Barolo 'Mosconi' is geproduceerd in zeer kleine hoeveelheden. De wijn wordt gemaakt door de 4e generatie, Pio Boffa, ter ere van zijn 60e verjaardag. Mosconi is een soepele wijn met tonen van rijp fruit, complexiteit en zachte tannines. Mooi bij hertenbiefstuk of hazenpeper, belegen kazen, maar natuurlijk ook heerlijk als wijn na een mooie maaltijd. De ideale schenktemperatuur is 15-18°C

De wijn is gemaakt van een de meest recent gekochte wijngaarde in de Mosconi-appellatie, in Monforte d'Alba. Dit is een van de meest prestigieuze gebieden van de hele Barolo-regio, zeer bekend om zijn grote complexiteit, elegantie en potentie om te rijpen. De vinificatie vindt plaats in roestrvrijstalen tanks onder hoge temperaturen. Maceratie van de wijn duurt 30 dagen. De wijn rijpt in grote eiken 'botte' gedurende 30 maanden, een kleiner deel rijpt in Frans eikenhouten vaten tijdens de eerste 12 maanden.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 © | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Zwolle Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy