Pio Cesare Nebbiolo Langhe doc 2016

Pio Cesare Nebbiolo Langhe doc 2018

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten!

*Voor 11.30 uur besteld, dezelfde dag verzonden!

€ 34,75

Land

Italië

Streek

Piëmonte

Wijnhuis

Pio Cesare

Druif

Nebbiolo

Hoe smaakt de wijn?

De Pio Cesare Nebbiolo Langhe is heerlijk rokerig en kruidig in de geur, met een vleugje kersenfruit, bloemen, vanille, laurier, aards. In de smaak een zachte inzet, tegelijk krachtig, een echte persoonlijkheid, mooi droog, kersen, vanille, room, goede tannines en frisse zuren na. De Pio Cesare Nebbiolo Langhe is uitrermate geschikt bij karaktervolle hoofdgerechten, op basis van vlees, bij salades, koude voorgerechten, licht gerijpte kazen. De ideale schenktemperatuur is 15-18°C

Nebbiolo d’Alba is gemaakt van dezelfde druif als de beroemde wijnen Barolo en Barbaresco, de Nebbiolo. Nebbiolo geeft wijnen als deze een voornaam en groots karakter, maar iets lichter van structuur dan de grote wijnen zelf. Ze zijn het product van de strikte selectie voor de topwijnen, aangevuld met druiven van buiten de Barolo en Barbaresco. Een perfecte mix voor een wijn die karakter heeft, maar ook soepel genoeg is om jong te genieten. De druiven worden enkele dagen eerder geoogst dan die voor de Barolo en Barbaresco. De gisting op de schillen duurt zo’n 12 tot 13 dagen. Dat levert een wijn op die een lichtere versie is van de grote wijnen, maar die nog altijd wel een duidelijke persoonlijkheid heeft, met hetzelfde karakter van de Nebbiolo, maar dan in een toegankelijker vorm, iets gemakkelijker te benaderen. Heerlijke wijn, met veel finesse.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 © | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Zwolle Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy