• Alleen online
Poderi Dal Nespoli Sangiovese Merlot 'Nespolino' igt 2015

Poderi Dal Nespoli Sangiovese Merlot 'Nespolino' igt 2020

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Deze wijn is uitsluitend leverbaar per 6 flessen

*Uw bestelling wordt binnen 2-3 dagen verzonden

€ 7,45

Land

Italië

Streek

Emilia Romagna

Wijnhuis

Poderi Dal Nespoli

Druif

Sangiovese

Hoe smaakt de wijn?

De Poderi Dal Nespolino Sangiovese Merlot heeft een intens robijnrode kleur. Het is een frisse wijn en uiterst aangenaam. Hints van kersen overheersen typisch voor Sangiovese gecombineerd met kruidige accenten en de Merlot chocolade. Droog, harmonieus en evenwicht in de structuur. Het is een perfecte wijn voor pasta, smakelijke ravioli, rood vlees en belegen kazen.

Rubicone is een belangrijke IGP in de regio Emilia-Romagna, aan de zuidkant van de Povlakte. De wijngaarden vinden we ten westen van Ravenna en ten zuidoosten van Bologna. De streek omvat de provincies Forli-Cesena, Ravenna en Rimini, in combinatie met de zuidoostelijke helft van de provincie Bologna. Dat omvat precies de streek van de oude regio ‘Romagna’, voor deze werd geïntegreerd in de grote regio Emilia-Romagna. Het gebied overlapt met de DOC Romagna, waarvoor strengere regels gelden voor wat betreft gebruik van druiven en toegestane opbrengsten. Bij Rubicone ligt het accent meer op wijnen van één druif. Bij deze wijn zijn het er twee, een combinatie van de Italiaanse Sangiovese met de ‘exoot’ Merlot. Sangiovese geeft zuren en frisheid, Merlot rondeur en sap. De wijn wordt heerlijk gemaakt op zijn fruit, met een gisting en rijping op roestvrij staal. Een fijn glas, heel getypeerd lokaal rood.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 © | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Zwolle Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy