Prats & Symington Prazo de Roriz DOC Douro 2016

Prats & Symington Prazo de Roriz DOC Douro 2019

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Ophalen in onze winkel in TuineXtra

*Vragen? Bel 071-3615416

€ 14,95 incl. btw

Land

Portugal

Streek

Douro

Wijnhuis

Prats & Symington

Druif

Diverse druivensoorten

Hoe smaakt de wijn?

De Prats & Symington Prazo de Roriz is gemaakt van Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Roriz en gemixte druivensoorten. De Prazo de Roriz wordt vooral gekenmerkt door smaken van rood fruit zoals frambozen en kersen. Het terroir Quinta de Roriz zorgt voor een kenmerkende mineraliteit en een aantrekkelijke, peperachtige smaak. Ook de wijngaard Quinta da Perdiz voorziet Prazo de Roriz in druiven. De wijn is gemaakt om jong te drinken, maar met het potentieel om zich gedurende meerdere jaren in de fles te ontwikkelen. Geweldig mooie combinatie met wildgerechten en rood vlees.

De met de hand geplukte druiven voor Prazo de Roriz worden in kleine, ondiepe containers gedaan en bij aankomst geplaatst bij de wijnmakerij van Quinta de Roriz. Hier worden de trossen handmatig gesorteerd waarna ze een geautomatiseerd selectieproces ondergaan om ervoor te zorgen dat alleen de druiven in ideale staat de roestvrijstalen vaten bereiken. Na de druiven zacht te malen start de fermentatie na het enten van de druiven met speciaal geselecteerde gist, dit gebeurt bij temperaturen tussen 22-24°C. Zachte macceratie wordt toegepast om verse en fruitige wijnen te produceren, al jong te drinken met behoud van een goed potentieel voor rijping op fles. Rijping: 6 maanden in 400L Franse eikenhouten vaten.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 В© | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy