• Alleen online
Tasca d'Almerita Etna Rosso doc'Contrada Sciaranuova V.V.' 2016

Tasca d'Almerita Etna Rosso doc 'Contrada Sciaranuova V.V.' 2016

*Geen verzendkosten

*Uw bestelling wordt binnen 2-3 dagen verzonden

€ 112,50

Land

Italië

Streek

Sicilia

Wijnhuis

Tasca d'Almerita

Druif

Nerello Mascalese

Hoe smaakt de wijn?

Tasca d'Almerita Etna Rosso doc 'Contrada Sciaranuova V.V.' is gemaakt van de Nerello Mascalese. De druiven komen van het oudste perceel van Sciaranuova, aangeplant in 1961. De oude stokken geven weinig, maar geconcentreerd fruit. Dat komt terug in de geur en smaak. Er zijn veel lagen te ontdekken in de geur: bloedsinaasappel, rode vruchten, laurier, mineraliteit en kruidigheid. Een lichtrode wijn die de complexiteit van de geur doorzet in de smaak. Fijne tannines die zorgen voor een ellenlange afdronk. Drink de bijzondere Etna Rosso doc 'Contrada Sciaranuova V.V.' bij zwaardvis, zalm en tonijn. Ook heerlijk bij Italiaans gehaktbrood. De ideale schenktemperatuur is 15-18°C

Een cru in Etna wordt een 'Contrada' genoemd. Elke Contrada heeft specifieke karakteristieken: bodem, ligging, expositie en de vorming en leeftijd van de lava. Tenuta Tascante heeft percelen in vier Contrade. De druiven voor deze wijn komen van de Contrada Sciaranuova, die op ongeveer 730 meter hoogte ligt tussen Montelaguardia en Passopisciaro. Het is een gebied met een totale grootte van 14,4 hectare, waarvan 4,9 hectare is aangeplant met wijnstokken. Het perceel van Tenuta Tascante is aangeplant in 1961. De bodem wordt gekenmerkt door verschillende vulkanische formaties daterend van 40.000 tot 4.000 jaar geleden. Na de oogst worden de druiven vergist in RVS tanks op een temperatuur tussen 25 en 30 graden. Daarna rijpt de wijn twaalf maanden in grote foeders van Slavonisch eikenhout. Het resultaat is een prachtige wijn met grote smaakconcentratie en een goede zuurgraad, die nog jaren bewaard kan worden.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 © | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Zwolle Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy