• Alleen online
Weingut Von Winning Pinot Noir qba 'Pinot Royale' 2017

Weingut Von Winning Pinot Noir qba 'Pinot Royale' 2018

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Uw bestelling wordt binnen 2-3 dagen verzonden

€ 25,95

Land

Duitsland

Streek

Pfalz

Wijnhuis

Weingut von Winning

Druif

Pinot Noir

Hoe smaakt de wijn?

Pinot Noir qba 'Pinot Royale' is de nieuwe wijn van Weingut Von Winning, de opvolger van de Pinot Noir I en II. De Franse naam benadrukt het Bourgondische karakter van de wijn. In de geur aroma's van gedroogd rood fruit, cranberry, kruidigheid, bosgrond en mooie, geïntegreerde aroma's van de houtrijping. Een wijn met veel lagen, die bijzonder zacht aan voelt in de mond. Mooie balans tussen het rijpe en gedroogde fruit, aardse tonen en de kruidigheid van de houtrijping. Een sappige Pinot Noir, die zijn naam eer aan doet. De Pinot Noir qba 'Pinot Royale' is een feest bij bij eendenborst met cranberrysaus. Ook heerlijk bij gegrilde groene asperges. De ideale schenktemperatuur is 12-16°C.

De Pinot Royale is de opvolger van de Pinot Noir I en Pinot Noir II. De beste eigenschappen van de twee voorgangers, zijn gecombineerd in deze Pinot Royale. De naam van de wijn benadrukt het Bourgondische karakter van deze wijn. In vergelijking met zijn Franse tegenhanger is de Duitser iets rijper en krachtiger van smaak. Het rijpe rode fruit komt duidelijk naar voren en is mooi in balans met de kruidige, iets zoete aroma's van de houtrijping. Het succes van pinot noir in Duitsland is grotendeels toe te schrijven aan de klimaatverandering en de groeiende expertise van de wijnboeren ter plaatse. Producenten (her)ontdekken de beste locaties voor pinot noir, planten klonen van betere kwaliteit en leren met eikenhout om te gaan. De druiven voor deze Pinot Royale komen van de wijngaarden die zijn aangeplant op de Deidesheimer Herrgottsacker en Ruppertsberger Reiterpfad. De bodems zijn divers en bestaan onder andere uit rode zandsteen, zanderige klei, kalk, mergel en basalt. De gisting vindt plaats in grote tonneax en barriques.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 © | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Zwolle Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy