Vignerons Laudun Chusclan Laudun Galets Côtes du Rhône Villages 2010

Vignerons Laudun Chusclan Laudun Galets Côtes du Rhône Villages 2010

Bij AAD&WIJN vanaf €7,95

€ 9,45

Volumekorting

Aantal Eenheidskorting U bespaart
6 € 0,50 Tot € 3,00
12 € 1,00 Tot € 12,00
18 € 1,50 Tot € 27,00

Hoe smaakt de wijn?

De Grenache en Syrah zorgen voor een droog,stevig en fruitige Côtes du Rhône. De wijn is helder donker rood met een open, uitgesproken fruitige geur. Gestoofde zwarte vruchten en aangename kruidigheid. Soepele smaak, weer met veel rijp fruit. Bescheiden tannines en zuren maken de wijn zeer toegankelijk van stijl. Een wijn die poerfect past bij vegetarische stoofschotels, mediumvolle, lichtkruidige kaassoorten, of Provençaalse gerechten op basis van vis of wit vlees.

De coöperatie Vignerons Laudun-Chusclan (wijnbouwers afkomstig uit de gemeente Laudun en Chusclan) bestaat uit een samenwerkingsverband tussen twee coöperatieve wijnkelders. De samenwerking geldt vanaf 2008. Bij de coöperatie zijn 200 wijnboeren aangesloten met een totaal aan 120 wijngaarden.


De cave cooperative ligt op de rechteroever van de Rhône in het departement Gard. De regio Gard ligt op 15 kilometer van Châteauneuf-du-Pape. Het wijngaardbezit omvat 2.300 hectare, waarvan 1.760 hectare appellationstatus bezit. De bodemdiversiteit is zeer gevarieerd; van alluviale zandbodems tot rotsachtig gesteente, van terrashellingen tot waterdoorlatende kiezelbodems.


De belangrijkste druivenrassen voor rood en rosé zijn: Grenache, Syrah, Carignan, Cinsault, Mourvèdre. Voor wit: White Grenache, Clairette, Viognier, Roussanne, Marsanne.


Het imago van een wijncoöperatie neigt vaak naar massaproductie. Echter, dat is hier niet het geval. Om betrokkenheid te creëren onder de leden kunnen de aangesloten wijnboeren, al dan niet gezamenlijk, een wijngaard pachten. Het eigendomsrecht leidt tot meer betrokkenheid en geeft startende wijnboeren de gelegenheid iets op te bouwen. Verder bestaat er een gedifferentieerd betaalsysteem gebaseerd op de kwaliteit van de druif: hoe gezonder en geconcentreerder de druif, hoe hoger de vergoeding. Verder kunnen de deelnemende wijnboeren advies inwinnen en overleg voeren bij de diverse wijncomités die zijn opgericht.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 В | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy