• Alleen online
Weingut Köbelin Gewürztraminer Spätlese qba 'Köbelin' 2018

Weingut Köbelin Gewürztraminer Spätlese qba 'Köbelin' 2021

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Deze wijn is uitsluitend leverbaar per 6 flessen

*Uw bestelling wordt binnen 2-3 dagen verzonden

€ 19,65

Land

Duitsland

Streek

Baden

Wijnhuis

Weingut Köbelin

Druif

Gewurztraminer

Hoe smaakt de wijn?

Köbelin Gewürztraminer Spätlese qba 'Köbelin' is een spätlese gemaakt van Gewürztraminer. De druiven worden laat geoogst en komen van wijngaarden met vulkanische ondergrond, één van de wijnwonders waar Kaiserstuhl bekend om staat. Een wijn met een geur die blijft boeien; ananas, wilde rozen, honing en lychee. Gewürztraminer volgens het boekje. Halfzoet en expressief, maar ook zuiver met een fijne zuurgraad. De Gewürztraminer Spätlese qba 'Köbelin' is heerlijk bij dimsum of langzaam gegaard buikspek met honingglazuur. Ook lekker bij niet al te zoete desserts, bijvoorbeeld fruitgebak of sorbetijs met vers fruit. De ideale schenktemperatuur is 6-8°C

Weingut Köbelin is al meer dan zestig jaar actief in de wijnwereld. In 1957 begon de vader van Albert Köbelin met de aanplant van wijngaarden, maar vandaag de dag staat Arndt, de kleinzoon van de oprichter, aan het roer. Een Spätlese gemaakt van Gewurztraminer. De druiven worden laat geoogst en ondergaan een schilweking van 24 uur voordat ze worden geperst om aroma's te onttrekken. Vervolgens wordt het sap langzaam vergist totdat er een suikergehalte van 32 gram per liter is bereikt. De wijn rijpt nog vier maanden 'sur lie' voordat het wordt gebotteld. Het resultaat is een geconcentreerde Gewürztraminer, rijk aan tropisch fruit met een mooie balans tussen milde zuren en restzoet.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 © | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Zwolle Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy