• Alleen online
Weingut Köbelin Weisser Burgunder Kabinett qba 'Köbelin' 2018

Weingut Köbelin Weisser Burgunder Kabinett qba 'Köbelin' 2021

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Deze wijn is uitsluitend leverbaar per 6 flessen

*Uw bestelling wordt binnen 2-3 dagen verzonden

€ 14,45

Land

Duitsland

Streek

Baden

Wijnhuis

Weingut Köbelin

Druif

Weissburgunder

Hoe smaakt de wijn?

Köbelin Weisser Burgunder Kabinett qba 'Köbelin' is een echte allemansvriend met aroma's van citrus, appel en peer met een hint van tropisch fruit op de achtergrond. Het is een Zachte, fruitige wijn, zuiver met aroma's van fris fruit. De Köbelin Weisser Burgunder Kabinett is een ideale begeleider van asperges, maar doet het ook goed bij visgerechten als zalm of kabeljauw. De ideale schenktemperatuur is 6-08°C

Weingut Köbelin opereert al drie generaties lang in Baden. Het wijngoed ligt in Kaiserstuhl, het subgebied van Baden dat bekend staat om de vulkanische bodems. De druiven zijn afkomstig van de diepe, maar lichte lössgronden. Na de oogst worden de druiven geperst en wordt het sap grotendeels vergist in RVS tanks. Er wordt 20% vergist in eikenhouten vaten. Vervolgens rijpt de wijn vier maanden 'sur lie'. Hierdoor wint de wijn aan complexiteit en wordt iets ronder van smaak. en wordt iets ronder van smaak. De wijn wordt gelabeld als 'Kabinett Trocken' wat inhoudt dat de druiven rijp, kabinett, geplukt zijn, maar wel droog vergist worden; trocken. In totaal is er 3,5 gram per liter restzoet.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 © | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Zwolle Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy