• Alleen online
Anselmo Mendes Alvarinho doc 'Muros Antigos' 2018

Anselmo Mendes Alvarinho doc 'Muros Antigos' 2020

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Deze wijn is uitsluitend leverbaar per 6 flessen

*Uw bestelling wordt binnen 2-3 dagen verzonden

€ 16,75

Land

Portugal

Streek

Vinho Verde

Wijnhuis

Anselmo Mendes

Druif

Diverse druivensoorten

Hoe smaakt de wijn?

Anselmo Mendes Alvarinho Muros Antigos heeft een lekker open geur met tropisch fruit, mango, bloemen en appel en een vleugje grapefruit. De wijn is Zacht en smaakvol, weelderig en opwekkend, gele pruimen, mooie zuren, krachtig, fris en mineralig. Droge witte wijn. Alvarinho Muros Antigos is zeker een Lekker aperitief, maar ook een goede combinatie met kalkoen, kipsalade, gerookte zalm of bij een garnalencocktail. De ideale schenktemperatuur is 10-12°C

Dit is natuurlijk een van de paradepaardjes van Anselmo Mendes, de 100% Alvarinho uit Monção e Melgaço. Het bijzondere van dit deel van Vinho Verde is dat het omringd is door vrij hoge bergen, waardoor het meer beschut ligt tegen Atlantische invloeden. Deze warmte en minder regen zijn ideaal om de Alvarinho perfect te laten rijpen. De druiven voor deze wijn staan aangeplant op de beste ondergronden, op zonnige hellingen met een arme bodem van verweerd graniet. Dat levert een mineralige wijn op, met body en kracht, maar tegelijk een prachtige frisheid. De wijn wordt gemaakt door directe persing van de ontsteelde druiven. Daarna volgt een lange gisting op een temperatuur tussen de 14°C to 20°C. Hij krijgt extra rijkdom en structuur door nog eens minimaal zes maanden te rijpen op de fijne lie, de dode gistcellen, die extra smaakstoffen aan de wijn afstaan.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 © | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Zwolle Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy