• Alleen online
Anselmo Mendes Loureiro doc 'Muros Antigos' 2018

Anselmo Mendes Loureiro doc 'Muros Antigos' 2020

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Deze wijn is uitsluitend leverbaar per 6 flessen

*Uw bestelling wordt binnen 2-3 dagen verzonden

€ 10,95

Land

Portugal

Streek

Vinho Verde

Wijnhuis

Anselmo Mendes

Druif

Loureiro

Hoe smaakt de wijn?

Anselmo Mendes Loureiro Muros Antigos is gemaakt van de gelijknamige druif Loureiro. In de geur is de wijn fruitig, verleidelijk en breed. Mooi geurig en fruitig, limoen, vlierbloemen, peer en appel. Smaakvol en aromatisch, karaktervol, grapefruit, balans, frisheid, zacht, fijne zuren. Droge witte wijn. Loureiro Muros Antigos is werkelijk een prima aperitief, lekker bij mosselen of krab, garnalensalade of wit vlees. De ideale schenktemperatuur is 10-12°C

Voor Anselmo Mendes is de Alvarinho natuurlijk zijn grote liefde, maar de Vinho Verde heeft meer te bieden. Bijvoorbeeld prachtige andere druiven, zoals de heerlijke Loureiro. Loureiro doet het vooral goed in het middenste deel van de streek, in de omgeving van Braga. Dit deel van de Vinho Verde, in de richting van Oporto, staat meer onder de invloed van de Atlantische Oceaan en onder deze omstandigheden is het de Loureiro die het perfect doet. Daar haalt Anselmo Mendes dan ook zijn Loureiro vandaan. Deze Loureiro komt uit het dal van de rivier de Lima, volgens kenners de beste plek. De druiven ondergaan een korte inweking op de schillen, om hem meer aroma te geven. Daarna volgt een gisting op lage temperatuur, tussen 12°C en 16°C, om hem mooi fruit te geven. Diepgang krijgt hij door een rijping op de fijne lie van minimaal 4 maanden.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 © | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Zwolle Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy