Salentein Single Vineyard Los Nogales Vineyard San Pablo Sauvignon Blanc 2019

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Vragen? Bel 071-3615416

€ 39,95 incl. btw

Land

Argentinië

Streek

Mendoza

Wijnhuis

Bodegas Salentein

Druif

Sauvignon Blanc

Hoe smaakt de wijn?

De Salentein Single Vineyard San Pablo Sauvignon Blanc is helder geel met een groene hint. Een opvallende en aromatische intensiteit met verfijnde citrus tonen zoals roze grapefruit, samenkomend met wit fruit en subtiele hints van verse kruiden. In de mond een intense en fruitige wijn met een lichte mineraliteit. De natuurlijke en gebalanceerde zuren maken dit een frisse wijn met een lang aanhoudende afdronk. Deze wijn is heerlijk als aperitief en geweldig te combineren met culinaire visgerechten, bijvoorbeeld tarbot en zeebaars.

De druiven worden met de hand geplukt op het San Pablo landgoed. De maximale voorzorgsmaatregelen zijn genomen om het fruit te beschermen tegen oxidatie, gevolgd door de beschermende methode met inerte gassen. Zachte verwijdering van droesem en koude pre-fermentatie op 0 graden Celsius. Voor de fermentatie van het most (gisting) wordt een actieve gist gebruikt die speciaal voor Sauvignon Blanc geschikt is, dit gebeurt op een temperatuur van 12/14 graden Celsius. Na de fermentatie blijft de wijn nog acht maanden in contact met de lie, waardoor je rijkere tonen in de wijn krijgt. De bescheiden aanwezigheid van zuren geven de wijn frisheid en lengte met een mooi aanhoudende afdronk.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 В© | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy