• Alleen online
Creation Chardonnay 'Creation Reserve' 2017

Creation Chardonnay 'Creation Reserve' 2020

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Uw bestelling wordt binnen 2-3 dagen verzonden

€ 34,95

Land

Zuid Afrika

Streek

Walker Bay

Wijnhuis

Creation Wines

Druif

Chardonnay

Hoe smaakt de wijn?

De Creation Chardonnay 'Creation Reserve' is een Single Vineyard Chardonnay uit de Hemel-en-Aarde Vallei. Dankzij de nabijheid van de Atlantische Oceaan geniet dit deel van de regio van de nodige verkoeling. Hierdoor krijgen de druiven de tijd om te rijpen en behouden ze hun frisse zuren. Een schoolvoorbeeld van Chardonnay. In de geur levendige aroma's van grapefruit, appel, honing en kaneel. In de smaak een zuivere en romige Chardonnay, waarin de botertonen mooi in balans worden gehouden door de mineralige frisheid. Wat een heerlijkheid bij gerookte ham. Ook heerlijk bij gebakken zalm of kip in roomsaus. De ideale schenktemperatuur is 10-12°C

De druiven zijn afkomstig van één specifieke wijngaard in de Hemel-en-Aarde Vallei, Zuid-Afrika. Dankzij de nabijheid van de Atlantische Oceaan is het klimaat is hier overwegend koel,waardoor de druiven een mooie balans opbouwen tussen rijp fruit en frisse zuren. De druiven worden geperst en het sap wordt vergist in eikenhouten vaten op een temperatuur van 18 graden. De wijn rijpt vervolgens tien maanden op eikenhout, waarvan 40% nieuw is. Elke twee weken vindt bâtonnage - het rondhusselen van de gistcellen - plaats. Hierdoor wint de wijn aan complexiteit en wordt romiger van textuur.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 © | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Zwolle Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy