• Alleen online
Creation Chardonnay 'Whale Pod' 2018

Creation Chardonnay 'Whale Pod' 2020

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Deze wijn is uitsluitend leverbaar per 6 flessen

*Uw bestelling wordt binnen 2-3 dagen verzonden

€ 10,95

Land

Zuid Afrika

Streek

Walker Bay

Wijnhuis

Creation Wines

Druif

Chardonnay

Hoe smaakt de wijn?

De Creation Chardonnay 'Whale Pod' is een fruitgedreven Chardonnay uit het hart van de Walker Bay Region in Zuid-Afrika. In de geur heerlijke aroma's van kweepeer, mango, perzik en een hint vanille door de houtrijiping. In de smaak komt het rijpe fruit en de houtrijping terug. De wijn heeft een levendige zuurgraad, die zorgt voor een goede balans en een aanhoudende afdronk. Schenk Creation Chardonnay 'Whale Pod' bij gebakken zalm. Ook heerlijk bij een romige risotto met paddenstoelen. De ideale schenktemperatuur is 10-12°C

Met een beetje geluk kun je vanuit de wijngaard walvissen spotten, vandaar dat de wijnen de naam Whale Pod dragen. De wijn wordt gemaakt door de wijnmakers van Creation, een bekende speler uit de Walker Bay Region. De druiven worden eind februari geplukt en vergist in eikenhouten vaten op een temperatuur van 20 graden. Elke twee weken vindt bâtonnage - het rondhusselen van de gistcellen - plaats. Dit draagt bij aan de complexiteit en maakt de wijn ronder van smaak. Na de gisting verblijft de wijn 10 maanden rijpen in eikenhouten vaten, waarvan 15% nieuw.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 © | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Zwolle Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy