• Alleen online
Creation Cool-Climate Chenin Blanc 'Creation Estate' 2018

Creation Cool-Climate Chenin Blanc 'Creation Estate' 2020

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Deze wijn is uitsluitend leverbaar per 6 flessen

*Uw bestelling wordt binnen 2-3 dagen verzonden

€ 18,95

Land

Zuid Afrika

Streek

Walker Bay

Wijnhuis

Creation Wines

Druif

Chenin Blanc

Hoe smaakt de wijn?

De Creation Cool-Climate Chenin Blanc 'Creation Estate' is misschien wel de meest delicate wijn van Creation Estate uit de Hemel-en-Aarde Vallei, Zuid-Afrika. Chenin Blanc in z'n puurste vorm. In de geur aroma's van zachte gember, tomatenblad, appelschil en een lichte toon van honing. In de smaak een pure en tegelijkertijd complexe wijn. Knapperige kweepeer, frisse groene appel en de romigheid van kokosmelk in de achtergrond. Lekker bij Buikspek met gebakken lente-ui en prei. Ook bij gravad lax. De ideale schenktemperatuur is 8-10°C

De druiven komen van een 15 jaar oude wijngaard in het hoger gelegen - en dus koelere - gedeelte van de Hemel-en-Aarde Vallei. De druiven worden voorzichtig geperst en zorgvuldig gevinifieerd in 228-liter eikenhouten vaten. Na de gisting blijft de wijn nog acht maanden op de gistcellen ('sur lie') rijpen. Dit geeft de wijn extra complexiteit mee en maakt de wijn ronder van smaak. De malolactische omzetting wordt geblokkeerd, zodat de wijn zijn frisse zuren behoudt. Het is een wijn die net zo opmerkelijk is in zijn puurheid als in zijn complexiteit.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 © | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Zwolle Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy