• Alleen online
Creation Viognier 'Creation Estate' 2019

Creation Viognier 'Creation Estate' 2021

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Deze wijn is uitsluitend leverbaar per 6 flessen

*Uw bestelling wordt binnen 2-3 dagen verzonden

€ 14,45

Land

Zuid Afrika

Streek

Walker Bay

Wijnhuis

Creation Wines

Druif

Viognier

Hoe smaakt de wijn?

De Creation Viognier 'Creation Estate' is een Viognier op z'n Zuid-Afrikaans. Een romige wijn met intense aroma's van witte perzik, abrikoos en een snufje nootmuskaat. Het is een rijke, fruitige wijn met romig mondgevoel, aroma's van wit fruit en bloemen, aangevuld met een knisperende mineraliteit. Lekker bij romige pastagerechten. Ook heerlijk bij een salade van kip, mango en koriander. Koriander zorgt voor een smaakexplosie! Geweldige combinatie bij romige pastagerechten. Ook heerlijk bij een salade van kip, mango en koriander. Koriander zorgt voor een smaakexplosie!

Creation was de eerste die Viognier plantte in de Hemel-en-Aarde vallei. Het terroir blijkt er ideaal. De Atlantische Oceaan zorgt voor verkoeling, waardoor de druiven iets langer de tijd krijgen om te rijpen. Een langzame rijping zorgt ervoor dat de druiven aan aroma's winnen zonder dat het ten koste gaat van de frisse zuren. Dat laatste heeft ook te maken met het moment van oogsten. De druiven worden vroeg geplukt, vervolgens geperst en het sap wordt vergist in RVS tanks. Na de gisting blijft de wijn nog drie tot vier maanden op de gistcellen,'sur lie', rijpen. Dit maakt de wijn ronder van smaak. Er vindt geen malolactische omzetting of houtrijping plaats om de fruitigheid en frisse zuren te behouden. Creation Viognier is een levendige, maar elegante wijn met intense fruitaroma's van perzik en abrikoos.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 © | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Zwolle Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy