De Stefani 'Vènis' igt Trevenezie 2020

De Stefani 'Vènis' igt Trevenezie 2022

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Vragen? Bel 071-3615416

€ 18,95

Land

Italië

Streek

Veneto

Wijnhuis

De Stefani

Druif

Diverse druivensoorten

Hoe smaakt de wijn?

De Stefani'Vènis' igt Trevenezie is gemaakt van Sauvignon Blanc en Chardonnay. De Venis is mild droog en heeft een aromatisch bouquet, waarin exotische tonen, citrusfruit en appel te herkennen zijn. In de finish veel mineralen, welke van de specifieke bodem van de wijngaard in Fossalta di Piave komen. De Stefani 'Vènis' is een karaktervolle, fruitige wijn die goed tot zijn recht komt in combinatie met gegrilde zeebaars, ragouts van witvlees, gevogelte zoals parelhoen, pastagerechten met mosselen of vongole. Ook heerlijk met asperges. De ideale schenktemperatuur is 8-10°C

Veneto, vooral bekend door het wereldberoemde Venetië, is de wijnstreek met de hoogste productie van Italië. Hoewel de streek 17 D.O.C.G.'s en 29 D.O.C.'s telt, draagt twee-derde van de productie de classificatie I.G.T. Hieronder vinden we veel makkelijk drinkbare (witte) wijnen, maar ook diverse mooie, stevige rode wijnen. Deze wijn dankt zijn naam aan het prachtige op 10 km gelegen Venetië, met z’n complexiteit aan indrukken die je er op doet. San Marcoplein, restaurantjes, geschiedenis, cultuur… dat past allemaal bij deze wijn, een feestje! Waan je voor even in Venetië.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 В | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy