Famille Bourgeois Sancerre Blanc aop 'd'Antan' 2016

Famille Bourgeois Sancerre Blanc aop 'd'Antan' 2017

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Voor 11.30 uur besteld, dezelfde dag verzonden!

€ 50,95

Land

Frankrijk

Streek

Loire

Wijnhuis

Famille Bourgeois

Druif

Sauvignon Blanc

Hoe smaakt de wijn?

Famille Bourgeois Sancerre Blanc aop 'd'Antan'is een van de vlaggenschepen van de Famille Bourgeois. Deze Sancerre wordt gemaakt van de helling met het hoogste gehalte aan silex van het domein, in het dorp Saint-Satur. Breed en intens in de geur, mooi rokerig, vuursteen breed, complex, limoen, amandelen, grapefruit. Zeer krachtige smaak, fijn vanille van het hout, vol en geconcentreerd, weelderig en genereus, mooie zuren. Krachtige, droge witte wijn. De Sancerre Blanc aop 'd'Antan' is heel fijn bij gegrilde kreeft, gebakken zwezerik, tarbot, risotto met grote garnalen. De ideale schenktemperatuur is 10-12°C.

Sancerre beschikt over een terroir dat diverser is dan menigeen denkt. Niet alleen maar kalkhoudende hellingen, maar ook ondergronden met silex, de vuursteen die we ook kennen uit Pouilly-Fumé. De Cuvée d’Antan, een van de vlaggenschepen van de Famille Bourgeois, wordt gemaakt van de helling met het hoogste gehalte aan silex van het domein, in het dorp Saint-Satur. De stokken in het perceel voor de Cuvée d’Antan zijn heel oud: ze staan er sinds 1936. In combinatie met zeer lage opbrengsten en duurzame wijnbouw zorgt dit voor druiven met een bijzondere concentratie en diepgang. Hij wordt ook gemaakt op een klassieke manier, met een gisting en rijping op gebruikte barriques. Door zijn klassieke karakter en bijzondere zuurgraad is dit een Sancerre die jaren oud kan worden, in tegenstelling tot wat we verwachten van dit type wijn. Het mag gerust een wijn worden genoemd die Sancerre op een klassieke manier op de kaart zet als een echt serieuze wijn.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 © | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Zwolle Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy