Famille Bourgeois Sancerre Blanc aop 'La Bourgeoise' 2016

Famille Bourgeois Sancerre Blanc aop 'La Bourgeoise' 2016

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Voor 11.30 uur besteld, dezelfde dag verzonden!

€ 36,35

Land

Frankrijk

Streek

Loire

Wijnhuis

Famille Bourgeois

Druif

Sauvignon Blanc

Hoe smaakt de wijn?

Famille Bourgeois Sancerre Blanc aop 'La Bourgeoise' wordt gemaakt op basis van oude stokken op warme hellingen met een hoog gehalte aan silex (vuursteen), met veel mineraligheid. De geur is licht kruidig, rokerig, breed, vuursteen, vanille, vleugje grapefruit en kruisbessen. Krachtig en droog in de smaak, een geweldige diepgang en intensiteit, fijne zuren en bitters, elegantie en finesse. Droge witte wijn. Geniet van de Sancerre Blanc aop 'La Bourgeoise' bij Vitello tonnato, kalfsschnitzel, gerookte zalm op toast, licht gerijpte geitenkazen. De ideale schenktemperatuur is 10-12°C.

De weelde van een bijzonder domein als Henri Bourgeois is dat het in de loop der jaren een prachtig wijngaard bezit heeft opgebouwd. Daardoor is het mogelijk verschillende Sancerres te maken van verschillende ondergronden, en ze ruiken en smaken allemaal verschillend. Het laat ook mooi zien dat het terroir een sterke invloed heeft op de Sauvignon Blanc, sterker dan menigeen denkt. La Bourgeoise wordt gemaakt op basis van oude stokken op warme hellingen met een hoog gehalte aan silex (vuursteen), die al door de monniken van Saint-Satur werden gebruikt om wijn te maken. Dit terroir zorgt voor wijnen met een bijzondere mineraliteit en een weelderig mondgevoel, met veel lengte. Dat effect wordt nog versterkt door de lage opbrengsten in deze wijngaard. De wijn krijgt nog meer kracht en diepgang omdat een deel wordt opgevoed op vaten van eiken uit de Tronçais. De rest blijft op roestvrij staal, om ook de fruitige kant van deze wijn mooi te benadrukken.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 © | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Zwolle Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy