Famille Bourgeois Sancerre Blanc aop 'Le MD de Bourgeois' 2016

Famille Bourgeois Sancerre Blanc aop 'Le MD de Bourgeois' 2016

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Uw bestelling wordt binnen 2-3 dagen verzonden

€ 33,35

Land

Frankrijk

Streek

Loire

Wijnhuis

Famille Bourgeois

Druif

Sauvignon Blanc

Hoe smaakt de wijn?

Voor de Famille Bourgeois Sancerre Blanc aop Le MD de Bourgeois zijn de druiven afkomstig van een mengsel van klei en kimmeridgien, de schelpenfossielen die wijn een bijzondere spanning en aromatische diepgang geven. In de geur is de Sancerre Le MD de Bourgeois verleidelijk, exotisch en open, perzik en kruisbessen, passievrucht, vleugje groene asperges. Mooi zacht en rijp in de smaak met elegantie, fijne zuren, mooie rondeur en veel finesse. Droge witte wijn. Geniet van Sancerre Blanc aop Le MD de Bourgeois als aperitief, maar ook bij salade met geitenkaas, mosselen, gegrilde zalm, zachte geitenkazen. De ideale schenktemperatuur is 10-12°C.

Deze wijn werd met zijn afkorting, MD, in eerste instantie vernoemd naar de Mont Damné, een bijzondere steile zuidhelling in Chavignol, die mooi zichtbaar is vanuit de wijnkelder van de familie Bourgeois. Tegenwoordig wordt alleen de afkorting gebruikt, want hij is afkomstig van een aparte helling, overigens met een vergelijkbare ondergrond, een mengsel van klei en kimmeridgien, de schelpenfossielen die de wijn een bijzondere spanning en aromatische diepgang geven. Gewerkt wordt met een heel zachte en voorzichtige persing, om sap te verkrijgen van de beste kwaliteit. Daarna volgt een gisting op roestvrij staal op lage temperatuur, gevolgd door een rijping op de lie, waardoor hij een prachtige rijke en volle smaak krijgt. Heerlijke, klassieke Sancerre.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 © | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Zwolle Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy