• Alleen online
José Pariente Apasionado de José Pariente Rueda do Organic 2019 0,5ltr.

José Pariente Apasionado de José Pariente Rueda do Organic 2019 0,5ltr.

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Deze wijn is uitsluitend leverbaar per 6 flessen

*Uw bestelling wordt binnen 2-3 dagen verzonden

€ 18,25

Land

Spanje

Streek

Rueda

Wijnhuis

José Pariente

Druif

Sauvignon Blanc

Hoe smaakt de wijn?

De José Pariente Apasionado de José Pariente Rueda do Organic is een zoete wijn, die verrassend is vanwege zijn frisheid en complexiteit. Na verschillende jaren proeven en het creëren van kleine batches is het wijnhuis erin geslaagd om deze Apasionado te ontwikkelen. Een uitzonderlijk mooi voorbeeld van een wijn gemaakt van Sauvignon Blanc. De druif wordt overrijp geplukt. Wat resulteert in een zoete wijn waarbij frisheid doet verbazen en indruk maakt. De geur is niet kenmerkend voor een zoete wijn. Vanwege de uitzonderlijke combinatie van tonen van groente en tropisch fruit, vers gemaaid gras en een hint mineraliteit. Een aangenaam en verfijnd romig mondgevoel. Het mondgevoel behoudt de kenmerken van de Sauvignon Blanc druif. De wijn is van hoge intensiteit, goed gestructureerd. Een perfecte combinatie van frisse zuren, alcohol en suikers. Ideale wijn voor bij desserts en voorgerechten. De ideale schenktemperatuur is 6-8°C

De druiven die werden gebruikt om deze wijn te maken, zijn afkomstig van de eerste Sauvignon Blanc-wijngaarden die 28 jaar geleden in Rueda zijn gepland. De grond, gevormd door zijn karakteristieke kiezels, is zeer arm aan organisch materiaal en heeft ontsluitingen van kalksteen op het hoogste niveau. Er zijn verschillende snoei momenten om een beperkte opbrengst en hoge concentratie te verkrijgen. De nadruk ligt op het oogsten van overrijpe druiven.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 © | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Zwolle Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy