• Alleen online
José Pariente Sauvignon Blanc Rueda do 'José Pariente' 2019

José Pariente Sauvignon Blanc Rueda do 'José Pariente' 2021

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Deze wijn is uitsluitend leverbaar per 6 flessen

*Uw bestelling wordt binnen 2-3 dagen verzonden

€ 13,95

Land

Spanje

Streek

Rueda

Wijnhuis

José Pariente

Druif

Sauvignon Blanc

Hoe smaakt de wijn?

De José Pariente Sauvignon Blanc Rueda do 'José Pariente'is een een krachtige witte wijn gemaakt vol mineraliteit; in de regio die bekend staat om de voedingsarme bodem en het landklimaat. De aromatische expressie in de geur is een uitzonderlijke combinatie van plantaardige tonen en exotisch fruit, herinneringen aan vers gemaaid gras en een vleugje mineraliteit. In de mond heeft het de frisse, schone elegantie van de typische Sauvignon Blanc. Dit is een zeer intense wijn, strak, met een lange en ronde afdronk. De Sauvignon Blanc Rueda do 'José Pariente' is ideaal bij schelpdieren - mosselen, kokkels, oesters - en gekookte zeevruchten: langoustines, garnalen, garnalen, krabben en ga zo maar door. Het past ook goed bij allerlei soorten vis, verse kazen en Serranoham. De ideale schenktemperatuur is 6-8°C

Enkele van de druiven voor deze wijn zijn afkomstige van de eerste wijngaarden van de Sauvignon Blanc, geplant in Rueda, bijna 30 jaar geleden. De grond, samengesteld uit het karakteristieke platform van losse stenen, is zeer arm aan organisch materiaal en heeft ontsluitingen van kalksteen op de hogere niveaus. Na de onsteling worden de druiven gedurende ongeveer 10 uur op een lage temperatuur geweekt voorafgaand aan het pneumatisch persen. Om de primaire aroma's te behouden, wordt de alcholische fermentatie ook bij lage temperatuur uitgevoerd. De wijn wordt daarna op lie gehouden tot de klaring en stabilisatie.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 © | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Zwolle Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy