• Alleen online
José Pariente Verdejo Rueda do 'Cuvée Especial' 2017

José Pariente Verdejo Rueda do 'Cuvée Especial' 2019

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Uw bestelling wordt binnen 2-3 dagen verzonden

€ 35,50

Land

Spanje

Streek

Rueda

Wijnhuis

José Pariente

Druif

Verdejo

Hoe smaakt de wijn?

De José Pariente Verdejo Rueda do 'Cuvée Especial' is een waanzinninge intensiteit in een moderne definitie van de Verdejo. Het is het resultaat na de zoektocht naar een andere en originele Verdejo. Door analyse en nieuwe vinificatietechnieken deze wijn met spannende diepgang ontwikkeld. Het ontstaan van de Verdejo is een combinatie van complex werk in het veld en een innovatieve uitwerking in ovale betonnen vaten. De wijn rust 8 maanden in deze betonnen vaten, op de lie. De geur is elegant, met sterke mineraliteit. In de smaak een complexe wijn met ongekende zachtheid en elegantie van zijde en een minerale touch. Deze Verdejo is perfect bij gebakken en gegrilde vis, of een paella. Heerlijk bij Iberian ham, kaas en wit vlees. De ideale schenktemperatuur is 6-8°C

De druiven komen van een 35 jaar oude wijngaard, aangeplant als bush vines in Camino del Puerto, in de buurt van La Seca. De selectie van de druiven vindt plaats in het veld en de druiven gaan in kratten van 20 kilo. Door aan deze strenge regels te houden, worden lage opbrengsten van hoge kwaliteit gegarandeerd. De ovale vaten van klei en beton maken de wijn bijzonder. Ze bieden het ideale antwoord op de actuele studies betreffende de nieuwste mogelijkheden voor de Verdejo-druif. De vorm en het verschil in temperatuur op verschillende hoogtes creëert een circulaire stroom, waardoor het effect van de lie versterkt wordt. De vaten zorgen ook voor een betere bescherming voor de wijn en biedt de kans langer te rijpen zonder oxidatie. Na de fermentatie in de ovale vaten en rijping op de lie voor 8 maanden wordt de wijn gebotteld.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 © | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Zwolle Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy